Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 03. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Koordinátákon kívül - Fiatal felnőttek a mai Magyarországon

Bolti ár: 2680 Ft

Internetes ár: 2412 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789632870434

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2011

Kiadó: Új Mandátum Kiadó

Kategóriák: Szociológia, Társadalomtudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

A második világháború utáni baby-boom nemzedék- és magyar megfelelője, a "nagy generáció"- számára a legfőbb érték és cél a szabadság kivívása volt. Legfontosabb történelmi teljesítménye az, hogy a létező közösségeket- közösségeit- is erodáló erősségű individualizmusától vezéreltetve lebontotta szinte az összes korlátot a globális tőke totális térnyerése előtt. Ezzel a kapitalizmus egy új szakaszához érkezett el. Következménye a piaci logika teljes uralma lett, a legrejtettebb életvilágok szinte legapróbb sejtjeiben is. Az utánuk következő korosztály -a mai 35-50 évesek- lesz az, amely - bárhogyan kapálózik is ellene majd- stabilizálni fogja- legalábbis egy időre- a "szabad verseny" betörésének nyomán keletkezett újkapitalizmus életviszonyait.
De hogyan viszonyulnak mindehhez a mai fiatal felnőttek? Kik is ők, milyenek is tulajdonképpen? Melyek a számukra fontos dolgok és értékek? Milyen társadalmi teljesítmény várható tőlük? Ma divatos elméleteknek megfelelően mondhatjuk-e azt, hogy általában ilyenek vagy olyanok- vagyis generációvá szerveződnek-e. Vagy egészen eltérő élethelyzeteik és érdekeik folytán generációvá válásuk nem is várható? Vagy ha mégis, melyek lennének ennek feltételei?
Széles empirikus kutatáson alapuló új könyvemben ezekre a kérdésekre keresem a választ. A könyv lapjain a legkülönfélébb társadalmi helyzetű fiatal felnőttek szólalnak meg: vállalkozók, topmenedzserek, politikusok, köztisztviselők, munkások, munkanélküliek, kismamák, akadémiai és egyetemi értelmiségiek és civil aktivisták.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére