Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. december 14. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


háború után, A - Európa története 1945 óta 1-2.

Bolti ár: 6800 Ft

Internetes ár: 6120 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Kötött

ISBN: 9789630783972

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2007

Kiadó: Európa Kiadó

Kategóriák: Történelem, Történelem/20-21. század


Mennyiség (db):
 Ismertető

A neves brit történész ezzel a könyvvel lebontotta azt a vasfüggönyt, amely sokáig kettéválasztotta Európa történetírását is. Tony Judt 1989 decemberében Bécsben, vasúti átszállás közben értesült Ceausescu bukásáról, és ekkor döntötte el, hogy megírja, vagy inkább újraírja a kontinens két felének mint egésznek a történetét. A szerző szerint ekkor ért véget a "háború utáni" hosszú korszak, Európa mesterséges kettéválasztásának kora.

A kiindulópont 1945, a "nulla év", amikor úgy tűnt, az európai civilizáció megsemmisült. A totális háború korábban soha nem látott pusztulást hozott: országok semmisültek meg, milliók pusztultak el a gázkamrákban, a harctereken, a lebombázott városokban.

És mégis, e romokból szinte néhány év alatt újjászületett egy új Nyugat-Európa, amely hirtelen felvirágzását részint annak köszönhette, hogy vezetői minden erővel el akartak kerülni egy következő európai háborút, részint pedig annak, hogy Nyugaton sikeresebb társadalmi modellt kellett létrehozniuk, mint amilyet a Szovjetunió bevezetett az általa megszállt Keleten.

A könyv sodró tempóban mutatja be, miként küzdöttek az egyes országok belső gondjaikkal, és az évtizedek alatt hogyan találtak ezekre megoldást egy korábban elképzelhetetlen mélységű együttműködéssel. Egyetlen nagy folyamatban elemzi a hidegháborút, a jóléti társadalmak kialakulását és válságát Nyugaton, illetve a kommunista rendszerek reménytelen sorvadását Keleten.

A háború után óriási mennyiségű forrásanyaga révén azonban az olvasók azt is megérthetik, mennyi kétkedés és félelem kísérte Európa útkeresését.

A könyv megjelenése óta heves vitákat kavart, mert a szerző hangsúlyozottan személyes értékelésében arra a következtetésre jutott: a XX. század első felének háborúiban kivérzett és porba tiport Európa éppenséggel a háború utáni kor fejlődésének köszönhetően válhat újból példaképpé a világ többi részének a XXI. században.

Tony Judt 1948-ban született Londonban. Diplomáit a cambridge-i King's College-ban és a párizsi École Normale Supérieure-ben folytatott tanulmányai után szerezte. Tudományos kutatásának fókuszában mindvégig a háború utáni Európa állt. 1995-ben a New York University támogatásával megalapította az Erich Maria Remarque Intézetet, amelynek jelenleg is igazgatója.


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére