Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 05. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Behálózva - A hálózatok új tudománya 3. kiadás

Bolti ár: 3499 Ft

Internetes ár: 3150 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789633109717

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2008

Kiadó: Helikon Kiadó

Fordító: Vicsek Mária

Kategóriák: Természettudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

Barabási Albert-László az USA Northeastern Egyetemének kiemelt professzora, itt a Komplex Hálózati Kutatóközpontot vezeti. Tagja továbbá a Harvard Egyetemen a Rákkutatas és Rendszerbiológia Központjának, amely a Dana Farber Rákkutató Intézet része .
Erdélyben született, a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban érettségizett, majd a bukaresti egyetemen kezdte el fizikusi tanulmányait. Végül Budapesten, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett elméleti fizikusi diplomát, doktori fokozatot pedig a Bostoni Egyetemen. Egy évet töltött az IBM T.J. Watson Kutatóközpontban, és több mint egy évtizedig a Notre Dame-i Egyetemen tanított, ahol az Emil T. Hoffmann professzori széket foglalta el. Számos díjjal jutalmazták: többek között a Nemzeti Tudományos Alapítvány CAREER-díjjal, a Tengerészeti Kutatóintézet Fiatal Kutató-díjjal, továbbá megkapta a Neumann- díjat az információtechnológiában elért eredményeiért és a FEBS Évforduló-díját a rendszerbiológiában elért kutatásaiért. A Magyar Tudományos Akadémia és az Akademie Europeae választotta külső tagjává. A komplex hálózatok terén végzett kutatásai elvezették a skálafüggetlen hálózatok felfedezéséhez, amely kiemelt médiafigyelmet nyert, hasonlóan a sejtalakú hálózatok terén végzett kutatásaihoz. Eredményeit címlapon emelte ki a Nature és a Science News című folyóirat és részletes elemzések jelentek meg munkásságáról többek között a Science, New York Times, USA Today, Washington Post, American Scientist, Business Week, Die Zeit, El Pais, Le Monde, National Geographic, The Chronicle of Higher Education, La Republica valamint számos más kiadványban.

Könyve, mint minden igazi tudomány, látszólag egyszerű kérdést kutat, egy detektív szívósságával: Hogyan kapcsolódik minden egymáshoz, és mit jelent ez a tudományban, az üzleti és a mindennapi életben? „A világunkban meglévő hálózatok valódi természetének megértésével olyan, az emberiséget foglalkoztató kérdésekben kerülhetünk közelebb a válaszhoz, mint a vírusok leküzdése, a gazdasági válságok kezelése, a terrorizmus visszaszorítása vagy akár az emberi társadalom gondjainak megoldása.

A Behálózva című könyvet 13 nyelvre fordították le, és több országban felkerült a bestseller listára. Hazánkban 2003-ban jelent meg először, szintén Vicsek Mária fordításában. Az azóta eltelt időszakban a könyv megindult a világranglistán. Jelen kiadásunk alapja a Penguin Book kartonált változatú kiadványa.


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére