Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. december 08. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Drámák

Bolti ár: 1800 Ft

Internetes ár: 1620 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9789636760434

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2001

Kiadó: Jelenkor

Kategóriák: Szépirodalom, Magyar irodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

Nádas Péter műveit rendkívüli hagyományba ágyazottságuk jellemzi, így drámái is forradalmian régiek, Csehovot és az archaikus szertartásokat idézik: sikertelen próbák, felkészülések sorozatából állanak. Színitrilógiája első darabja, a Takarítás (1977) mégis méltán tekinthető drámatörténeti fordulatnak: zenei szervezettségű komédia, ahol az elemi konfliktusok a nyelvben mutatkoznak: szeretet-gyűlölet örvénye, szeretetképtelenség, hatalomharc, a hiány megszüntetése, „a fiú” megszületése. A Találkozás (1979) és a Temetés (1980) tragédiák, előbbiben szintén a szöveg-zene partitúra megjelenítése a végcél, az utóbbiban az élő emberi test emlékezik, immáron a színházra is. A kötetben szerepel két prózai mű is, egy próbanapló és egy költői-spirituális számvetés a színpaddal (Ünnepi színjátékok, 1986).
--------------------------------------------------------------------------------
„Azt is elégszer leírták róla, hogy nem is darabokat, de előadásokat komponál, hogy az írásbeli közlés csonka, s darabjai csak a színpadi megvalósulásban léteznek igazán. (És viszont: ez az intenzív teatralitás megengedi, hogy az írott szövegről is mint előadásról beszéljünk.) Elmondták azt is, hogy mindez milyen egyedülálló a magyar drámahagyományban... Nádas (ahogy Pilinszky is) észrevette az idő múlását, ami a színház tekintetében annak belátását jelenti, hogy a »mimikri-színháznak« befellegzett. ...A döbbenet kiváltója épp a forma: az üres, de valódi életet mímelő színpadi beszéd helyett Nádas a színész »egész testének belső összefüggéseit« szólaltatja meg.”
(Hock Bea, Élet és Irodalom, 1996. július)


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére