Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. május 31. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Regények és nagyobb elbeszélések 11. - Összegyűjtött művei 19.

Bolti ár: 3200 Ft

Internetes ár: 2880 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9788081012983

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2010

Kiadó: Kalligram

Sorozat: Krúdy Gyula összegyűjtött művei

Kategóriák: Magyar irodalom, Szépirodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

A Kalligram Kiadó összkiadásának 19. kötetében öt Krúdy-próza lát napvilágot, melyek közül kettő eléggé ismeretlen még a tájékozott olvasók számára is.

Az ismertebb regények történelmi tényekre alapozódnak. A Jockey Club a szerencsétlen sorsú, Magyarországon mindig is nagy népszerűségű Rudolf trónörökös sorsát villantja fel egy fiktív elem, egy hasonmás személy történetbe iktatásával.
A tatárjárás idején játszódó A templárius minden bizonnyal Krúdy legkegyetlenebb regénye. Úgy vélhetnénk, mindaz a szenvedés és rettenet, amelyről itt szó esik, a fantázia szülötte – mégis minden való igaz, nem az író mesélőkedvének leleménye ez a testi-lelki pusztuláskrónika.

Derűsebb história a Primadonna, amely Pálmay Ilka népszínházi primadonna életútját meséli el (egyébként e kötet két másik regényében is előbukkan a színésznő alakja).

A cigánypalatinus, és A költő és a leányzó két kevésbé ismert mű Krúdy szerteágazó munkásságában. Az utóbbi Prágában jelent meg folytatásokban, Magyarországon csak 1978-ban látott nyomdafestéket.

Külön érdekessége ennek az öt prózának, hogy közülük négyben meglehetősen fontos színtérré válik a Margitsziget, Krúdy akkori állandó lakóhelye.


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére