Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. december 12. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Csalódások kora

Bolti ár: 4990 Ft

Internetes ár: 4491 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Kötött

ISBN: 9789632441665

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2010

Kiadó: Scolar Kiadó

Kategóriák: Történelem


Mennyiség (db):
 Ismertető

Ungvári Tamás legújabb kötete a szerző sokoldalúságának bizonysága. A Poétika, A regény és az idő, a Bevezetés az irodalomelméletbe, A feledés enciklopédiája, a Labirintusok után a művelődéstörténész több évtized kutatásainak eredményével jelentkezik; súlyos és megfontolandó érvekkel egy több évszázados perben: hatalmas tudományos felkészültséggel tárja fel eszmetörténeti, művelődésszociológiai, irodalomtörténeti nézőpontból a „zsidókérdés” magyarországi útját a reformkortól napjainkig. Műve elméleti alapvetés és történelmi nyomozás, a zsidó magyarság befogadásának és kirekesztési kísérleteinek izgalmas panorámája.
Ungvári professzor a felvilágosodás filozófiájától a jobboldali radikalizmusig követi nyomon az eszmetörténeti változásokat. Az izgalmas, olvasmányos stílusban megírt mű vitákat ismertet, és vitára ösztönöz a „kérdés” vizsgálatában.
A kötetet gazdag jegyzetapparátus és személynévmutató teszi jól használhatóvá a kutatók és az érdeklődő olvasók számára egyaránt.

„A »zsidókérdés« politikai pótkávé, ürügy. A politikai és gazdasági hatalom nélküli kisebbség »ügyével« előhozakodni ma tünet jellegű. […] A zsidó magyarság szellemi öröksége […] rendkívül erős. Mint a teher alatt növekvő pálma szökkent magasba az emancipáció termékeny talaján. Kultúrateremtő erőként, a magyar művelődés alkotóelemeként kitéphetetlen része a nemzeti, s ezáltal az egyetemes kulturális örökségnek. […] Munkámat elkésett, mégis aktuális védőbeszédnek szántam egy történelmi perben, mely a zsidó magyarság kulturális hozadékát vitatta egy már megsemmisített törvénykönyv alapján. Tárgyam összetettsége rászorított a történelmi, művelődés- és eszmetörténeti, szociológiai és irodalmi vizsgálatra, a szakirodalom minél teljesebb feldolgozására. S arra a „körkörös” módszerre, mely a köztudatba olykor jeltelenül felszívódott alapszövegeket újra s újra más szempontok alapján vizsgált meg. […] A vezérmotívumok fel-felmerülése: dallamváltozatok más fekvésben: a szerző küzdelmét visszhangozzák egy-egy alapszöveg megértésére, kibontására. […] A lábjegyzetek sokasága megannyi adósságlevél, főhajtás azok előtt, akiknek munkáit felhasználtam, termékeny szellemüket hasznosítottam. S ha sikerült a zsidóság kulturális szerepének felfogásán bármit igazítanom, a történelmi tudat és emlékezet feltisztításán munkálkodnom, nem dolgoztam hiába.”
(Ungvári Tamás)Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére