Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. november 13. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Camembert - A National Myth

Bolti ár: 7200 Ft (Az MNB aktuális árfolyamai szerint)

Internetes ár: 6480 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Előrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9780520225503

Nyelv: angol

Oldalszám: 267

Kiadó: University of California Press

Fordító: Miller, Richard

Sorozat: California Studies in Food and Culture

Kategóriák: Gasztronómia, Történelem/kultúrtörténet


Mennyiség (db):
 



Ismertető

Camembert—delectably fragrant, creamy-centered, neatly boxed—is the most popular and most famous French cheese. Originally made by hand in the Norman countryside, it is now mass-produced internationally, yet Camembert remains a national symbol for France, emblematic of its cultural identity. In this witty and entertaining book, Pierre Boisard investigates the history of Camembert and its legend. He considers the transformation of France's cheese-making industry and along the way gives a highly selective, yet richly detailed history of France—from the Revolution to the European Union. Camembert: A National Myth weaves together culinary and social history in a fascinating tale about the changing nature of food with implications for every modern consumer.
As the legend goes, by coincidence, grand design, or clever marketing, the birth of Camembert corresponds almost exactly in time with the birth of the French republic. In this book, republicans and Bonapartists, revolutionaries and priests are reconciled over the contents of a little round box, originating a great myth and a great nation. The story of the cheese's growing fame features Napoleon, Louis Pasteur, the soldiers of the First World War, and many others.

Beneath this intriguing story, however, runs a grittier tale about the history of food production. We learn, for example, how Camembert became white—a topic that becomes a metaphor for the sanitation of the countryside—and how Americans discovered the secrets of its production. As he describes the transformation of the Camembert industry and the changing quality of the cheese itself, Boisard reveals what we stand to lose from industrialization, the hallmark of the past century.
Today, small producers of raw-milk, ladle-molded Camembert are fighting to keep their tradition alive. Boisard brings us to a new appreciation of the sensual appeal of a lovely cheese and whets the appetite for a taste of the authentic product.

"There are French writers who seduce us with descriptions of the culinary and romantic landscape, and there are those who reveal the mysteries behind ordinary objects and characters. Pierre Boisard accomplishes both feats in 'Camembert: A National Myth.' . . . Boisard transports us across time to a more innocent era in a pastoral France, while creating a sense of wonder at the ways in which human beings connect and occasionally create something extraordinary. . . . In 'Camembert,' Boisard serves up an appetizing book, and in so doing reveals, more than anything else, what it truly means to be French." (San Francisco Chronicle)

"Halfway through reading this book I was inspired to rush out to a farmer's market to buy a Camembert made . . . authentically from raw milk. . . .This may be a book for cheese-eating foodies, but it also speaks to a wider readership of social historians and culinary conservationists." (The Times)

"Explores the French obsession with this perfectly formed cheese. . . .Boisard calls camembert 'the odorous emblem of France...the most popular cheese in a country known for its multitude of cheeses.' He shows just how many myths the French have constructed to shore up their preference for camembert." (Bee Wilson, Sunday Telegraph Magazine)



Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére