Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. augusztus 25. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


From Field to Fork - Food Ethics for Everyone

Bolti ár: 6710 Ft (Az MNB aktuális árfolyamai szerint)

Internetes ár: 6039 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9780199391691

Nyelv: angol

Méret: 21

Oldalszám: 344

Kiadó: Oxford University Press

Kategóriák: Filozófia/etika, Gasztronómia, Szociológia


Mennyiség (db):
 



Ismertető

Provides novel ethical analyses of the dietary disease epidemic, livestock welfare, and ecological agriculture and integrates them within the fragmentation of contemporary culture and the growing isolation of scientific expertise

The first comprehensive study to explore interconnections hidden deep within the wide range of ethical issues related to the production and consumption of food

Draws together the themes of Thompsons writings and research over a thirty-year career advising the food industry internationally and studying food from an ethical perspective

After centuries of neglect, the ethics of food are back with a vengeance. Justice for food workers and small farmers has joined the rising tide of concern over the impact of industrial agriculture on food animals and the broader environment, all while a global epidemic of obesity-related diseases threatens to overwhelm modern health systems. An emerging worldwide social movement has turned to local and organic foods, and struggles to exploit widespread concern over the next wave of genetic engineering or nanotechnologies applied to food. Paul B. Thompson's book applies the rigor of philosophy to key topics in the first comprehensive study explore interconnections hidden deep within this welter of issues. Bringing more than thirty years of experience working closely with farmers, agricultural researchers and food system activists to the topic, he explores the eclipse of food ethics during the rise of nutritional science, and examines the reasons for its sudden re-emergence in the era of diet-based disease. Thompson discusses social injustice in the food systems of developed economies and shows how we have missed the key insights for understanding food ethics in the developing world. His discussions of animal production and the environmental impact of agriculture breaks new ground where most philosophers would least expect it. By emphasizing the integration of these issues, Thompson not only brings a comprehensive philosophical approach to moral issues in the production, processing, distribution, and consumption of food — he introduces a fresh way to think about practical ethics that will have implications in other areas of applied philosophy.

Table of Contents

Introduction, with a Rough Guide to Ethics
Chapter 1: You Are NOT What You Eat
Chapter 2: Food Ethics and Social Injustice
Chapter 3: The Ethics of Diet and Obesity
Chapter 4: The Fundamental Problem of Food Ethics
Chapter 5: Livestock Welfare and the Ethics of Producing Meat
Chapter 6: The Allure of the Local: Food Systems and Environmental Impact
Chapter 7: Green Revolution Food Technology and Its Discontents
Chapter 8: Once More, This Time with Feeling: Ethics, Risk and the Future of Food
Bibliography

Paul B. Thompson has been a leading scholar in food ethics for over thirty years. He was present at the founding of three professional societies for food ethics and has served in an advisory capacity for the U.S. National Research Council, the Food and Agricultural Organization of the United Nations, Genome Canada, and Wageningen University and Research Institute in the Netherlands , among others. He edited the Encyclopedia of Food and Agricultural Ethics (Springer) and writes a blog for Thornapple Community Supported Agriculture in Lansing MI.


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére