Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 07. kedd Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


elme útvesztői, Az

Bolti ár: 3200 Ft

Internetes ár: 2880 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789639751286

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2009

Kiadó: Animula Kiadó

Kategóriák: Pszichológia, pszichoterápia


Mennyiség (db):
 Ismertető

„Eljött az idő, hogy a kórlélektan ízig-vérig pszichoanalitikus sémája mentén kezdjünk el dolgozni.” A magyar származású híres amerikai kiképző analitikus John E. Gedo e szavakkal indítja útnak tanulmányát, amely méltó arra, hogy különleges helyet vívjon ki magának a pszichoanalitikus irodalomban. Amit Gedo nyújt A lélek útvesztőiben, nem kevesebb, mint az első kísérlet arra, hogy kizárólag a pszichoanalitikus alapelvekre és adatokra támaszkodva rajzoljon térképet a megzavart lelki működésekről.

Ez a séma abban a felvetésében gyökerezik, hogy a nem organikus zavarok az alkalmazkodás mélylélektanilag magyarázható torzulásai. Ezt szem előtt tartva Gedo a működésbeli zavar két terjedelmes csoportját különíti el: az apraxiák kategóriájába azok a kudarcok tartoznak, amelyeket az egyén az alkalmazkodást szolgáló alapvető lelki készségek elsajátításában szenved el; a működési zavarok további nagy kategóriáját a Freud óta ismert „kényszerű ismétlés” körébe tartozó jelenségek képezik. Gedo mindkét kategóriában kimutatja, hogy az elmeműködés viszontagságai úgy értelmezhetők, mint a működés aránylag ősi módjaiba való visszacsúszás, és a felnőtt működés elvárható módozatainak átmeneti feladása.

Abból, ahogy Gedo felfogja: hogyan s miért keletkezik a lélek zűrzavara, egyenesen következik, hogy a pszichoanalitikus kórismét csakis azon alakzatokra lehet alapozni, melyekkel a kezelésben találkozunk. Ezek pontosan rámutatnak a hibás alkalmazkodás ismétlődő mintáira és az alapvető lélektani készségek megtanulásának kudarcaira. Gedo szerint itt a három fő pszichobiológiai alapkészség (a feszültségszabályozás képessége, összefüggő cselekvési program szervezése és az illúziókról való lemondás) hibái összekapcsolódnak az észlelés, megismerés, érzelemvilág és kommunikációs ügyesség fejlődési zavaraival.

E gondosan szerkesztett, világosan megírt és esettanulmányokkal gazdagon telehímzett könyv nem csupán gondolatokkal teli termése egy kiemelkedő klinikus három évtizednyi tapasztalatának, hanem az első pszichoanalitikus könyv is Otto Fenichel 1945-ben született mesterműve, A neurózis pszichoanalitikus elmélete óta, amely a figyelem középpontjába azt a kérdést állítja: hogyan alkossuk meg a kórlélektan fogalmi szerkezetét.


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére