Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 08. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Pie - A Global History

Bolti ár: 2800 Ft

Internetes ár: 2520 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9781861894250

Nyelv: angol

Kiadás éve: 2009

Kiadó: Reaktion Books

Sorozat: The Edible Series

Kategóriák: Történelem/kultúrtörténet, Gasztronómia


Mennyiség (db):
 



Ismertető

57 illustrations, 31 in colour.

The pie, to quote one Victorian writer, is ‘a great human discovery which has universal estimation among all civilized eaters’. Pie explores the development of this most esteemed article of food, from the ancient pie, its crust inedible and used for preserving the contents, to its elevation as the highest expression of culinary art. The pie symbolizes family, celebration and ritual, and appears in literature from Chaucer to Jane Austen and in art from Monet to Hogarth. It is the most adaptable of foods, portable, nutritious and tasty, and its contents vary throughout the world, from fish to meat, from sweet to savoury, to the mysterious and sinister ‘Old Maid’ or ‘Scrap’ pie. A pie can be ‘an economical investment for all miscellaneous savings’, as Dickens called it, or a momentous and expensive work of art; it can even contain nothing but live birds, frogs or dancing girls. A celebration of the pie as well as a hugely informative history, with a selection of recipes from throughout the life of the pie, Pie will satisfy the appetite of anyone interested in the history of food and cookery.

A szerzőről:
Janet Clarkson is a GP and lecturer at the School of Medicine at the University of Queensland, Australia. She writes regularly on culinary history.




Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére