Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 02. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Meghalt a kiemelkedő filozófus, Tengelyi László (1954-2014)

Július 19-én meghalt Tengelyi László. Néhány napja tanítványaival, barátaival, kollégáival ünnepelte 60. születésnapját Wuppertalban. A legnagyobb hírű és tudású magyar gondolkodók egyike, nemzedékek meghatározó emberi, szakmai hatású oktatója volt.

Aki valaha járt óráin vagy lakásszemináriumain, tudja, hogy azok a szellemi szabadság élményét jelentették. Minden tekintélyuralmi struktúra szenvedélyes ellenfeleként már az 1980-as években részt vett az akkori cenzúrázatlan társadalomkritikai folyóirat, a Medvetánc szerkesztésében, később pedig a magyar filozófusokat ért alaptalan támadások visszautasításában. Munkásságának nagy témái közé kezdettől éppen a szabadság, az autonómia és a személyes moralitás tartoztak. Az 1990-es évektől az Atlantisz Könyvkiadó egyik alapítója volt. Könyvei itt jelentek meg magyarul. Egyaránt otthon volt az antik, a középkori és a modern irodalomban, filozófiában. Világszerte mély és eredeti gondolkodóként tisztelték, sereglettek hozzá a tanítványok. Az ELTE BTK, majd a Bergische Universität Wuppertal filozófiaprofesszora, számos francia, amerikai, kanadai, mexikói, japán, kínai egyetem vendégprofesszora, éveken át a Német Fenomenológiai Társaság elnöke volt. Amerikától Európáig egyetemek versengtek érte. Magyarországon és Németországban egyaránt szeretet és nagyrabecsülés övezte.

Nyolc könyve és számtalan fontos tanulmánya jelent meg négy nyelven, kilencedik kötete Németországban megjelenés előtt áll. Magyar nyelvű könyvei:
- Autonómia és világrend. Kant az etika fundamentumáról, Medvetánc, Budapest 1984.
- Kant, Kossuth Kiadó, Budapest, 1988.
- A bűn mint sorsesemény, Atlantisz Könyvkiadó, Budapest, 1992.
- Élettörténet és sorsesemény, Atlantisz Könyvkiadó, Budapest, 1998.
- Tapasztalat és kifejezés, Atlantisz Könyvkiadó, Budapest, 2007.


Miklós TamásNyomtatás |  Továbbküldés |  Vissza a tetejére 


Az Ön véleménye

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére